Hoppa till sidans innehåll

VIJK, en segrande 40-åring

11 OKT 2012 20:13
Den andra oktober 1972 bildades Västerås Isjaktklubb, detta gör att klubben nu fyllt 40 år. Under dessa 40 år har många duktiga och trevliga personer arbetat för att utveckla isseglingen, främst DN-isjakten men nu på senare år har fokus delvis flyttats över på Klass III jakten. Under slutet på 80 och början på 90-talet var klubben en av de mest framgångsrika på kappseglingar.
  • Skapad: 11 OKT 2012 20:13

 

Höjdpunkten var när Sören Snäckerström vann EM guld 1990 i DN-isjakt. Leif Dolfie seglade hem SM bucklan 1991, Anders Olson och David Croner har senare seglat hem SM tecken i Klass III.

Förutom dessa herrar finns många fler som bidragit med kunnande och stort engagemang för att driva klubben framåt.
Som de flesta föreningar inom sporten skulle vi behöva påfyllning underifrån, vi har duktiga juniorer men dom är få. Förhoppningsvis får vi en bra säsong 2012/2013 och att Mälaren bjuder på fina isar.

Jag vill tacka alla tidigare och nuvarande medlemmar för vad ni gjort för klubben.
Utan ert arbete hade klubben troligen inte funnits kvar idag.

Här nedanför kommer också ett stort tack från mig om vad ni och klubben betyder för mig.

Jag började segla 1994 (I samband med Gurktunnan blev jag utkommenderad i pappa Urbans jakt och seglade på oförglömlig blankis när det var lunchpaus för er proffs) och hade aldrig hållit på idag om ni inte hjälpt mig med tips på hur man bygger och hur man trimmar isjakterna. Många är personerna som bidragit och tyvärr har några seglat vidare till "de oändliga isvidderna och fina vindarna", vissa alldeles för tidigt. Personer som "Leffe", "Nisse", "Imme", Glenn och Alvar kommer alltid till minne när jag går ut i garaget här hemma och ställer mig vid någon av klubbens maskiner, det som saknas är dessa och alla andra som fortfarande är i livet. Olson, Snäckis, Wolf och Wiesner är några av dessa. Till dessa minnen hör även Mariabergets fina lokaler och den nersuttna bruna hörnsoffan som vi alla suttit och ljugit i tillsammans. Ja, ni förstår, jag är rejält "skadad" av denna klubb. =)

Som man brukar säga "Ingen nämnd - ingen glömd" Blev inte riktigt så men igen, tack till alla som varit med och påverkat klubben och mig.

Med hopp om en strålande seglingsvinter, eder ordförande. David Croner

Skribent: David Croner

Postadress:
Västerås Isjaktklubb - Issegling
David Croner, Birger Jarls Väg 3
73451 Kolbäck

Kontakt:
Tel: +46706528991
E-post: This is a mailto link

Se all info