Hoppa till sidans innehåll

Klass 3 SM i Alingsås 090222


Helgen den 21-22/2 anordnades klass 3 SM i Alingsås.

Vi (Anders & David) åkte ner på torsdagskvällen för att kunna träna under fredagen, tyvärr fick Mats från Kvicksund förhinder att följa med. Vi mötte snö på vägen ner och direkt så kändes det som om den utlovade blankisen var borta, väl nere visade det sig att det kommit ca 3-4cm snö men isen under var bra. Riggning fredag morgon och väntan på vind hela dagen.

Vid lunch började det komma dit fler jakten från olika håll i landet. Fredagskvällen slutade på en tacobar i Alingsås och någon öl på hotellet. Lördag morgon vindstilla, f_n ska det inte bli något av detta? Vinden lovades till 13.00, korvgrillning, 13.30 VIND! Banläggning och sen race. Anders var oslagbar och fixade totalt fem spikar, en fjärdeplats samt en "djupdykning" med en DNF. Jan Eriksson stabil tvåa med en etta och fem tvåor och en DNF. Jag själv lyckades få till en tvåa, fem treor och en fjärdeplats. Under kvällen kom mer snö, på vägen till hotellet från middagen såg det riktigt dystert ut.

Söndag morgon, mycket mer snö. Som tur var så kom värmen och snön började sakta smälta ner, vinden var svag och endast två starter gjordes. Första racet klarade sig endast fyra jakter i mål, Fagerberg, Olof S, David och Lars-Olov Erling. Andra racet avbröts efter första varvet pga. för lite vind. Sammantaget blev helgen väldigt lyckad. Anders givetvis väldigt nöjd med resultatet och jag vet inte riktigt vart min fart kom ifrån, otroligt nöjd med resultatet är jag i alla fall. Nya hemliga vapen är redan under framtagning och det ska bli kul att testa ut dem när de är klara.

/David Croner, S-55    090227

Resultat klippt från klass3.net

 

Resultat

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:15 Skribent: Thea Andersson

Postadress:
Västerås Isjaktklubb - Issegling
David Croner, Birger Jarls Väg 3
73451 Kolbäck

Kontakt:
Tel: +46706528991
E-post: vasterasisjaktklubb@...

Se all info