Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattningar från seglingar på Glåpen 251204


På kvällen den 23 december ringde Ove S och tyckte jag skulle släpa med jakten från Linköping upp till Västerås. Glåpen ligger med blankis menade han ivrigt. Visst tänkte jag och packade ihop allt på en gång tillsammans med barnvagnar och annat nödvändigt. Ove och Glenn D skulle även segla julafton vilket jag inte vågade för husfridens skull så jag och min far Urban åkte bara till Glåpen och sa hej en snabbis.
På juldagsmorgonen packades allt in i bilen och sen bar det iväg till isen. Jag blir nog sist tänkte jag, de andra skulle vara "väldigt tidiga" men jag blev först så jag hade gott om tid på mig att se över grejerna som legat i sommardvala. Efter en stund kom Ove men vinden var fortfarande dålig men vi provade att sparka ut för att hitta något vindstråk vilket fanns, vi segade på i den lilla delen av sjön där vinden befann sig men var nöjda med det. Sen var det tid för kaffe och smörgås.

Under tiden vi satt där så började vinden öka och vi stack ut igen. Nu kunde man segla över hela sjön med bra fart. Vid det här laget såg vi att Glenn dykt upp och börjat rigga så vi väntade på att han skulle komma ut också. När han väl var ute satte vi upp en liten provisorisk bana bestående av ett pallbock till en eka samt en illröd ryggsäck på en pinne som vi högg ner i isen.

Vi körde några två-varvs race med varierande resultat, vi hade väldigt lika fart men höjden var inte lika lätt att få till, Ove var ofta snabbt uppe i höjd medan jag och Glenn fick kämpa mer för höjden. Detta lyckades jag för egen del trimma om lite så det slutade med att jag fick väldigt bra höjd helt plötsligt. Som tur för oss (Glenn och mig) så hade Ove svårt med att hitta märkena så vi kunde ta igen ordentligt de gånger vi hamnade lite efter. Jag upptäckte att min planka inte längre böjer de 40mm som var tänkt för min vikt utan böjde nu 53mm, undrar vad det beror på?

Det är nu åtgärdat i efterhand så nu böjer den 41mm vilket nog ska förbättra mina trimmöjligheter avsevärt. Vid tvåtiden började det snöa lite och då tittade min sambo och dotter ut tillsammans med mina föräldrar så mer kaffe och smörgås kändes lämpligt. När vi var inne i depån tilltog snöandet avsevärt och vi åkte ut för att ta bort våra "märken" samt jag tog en sväng för att visa sambon hur kul det är. =) Även dottern Klara fick provglida lite utan några protester som tur var. Skrivet 050101 av David Croner, S-1

Uppdaterad: 03 SEP 2010 23:47 Skribent: Thea Andersson

Postadress:
Västerås Isjaktklubb - Issegling
David Croner, Birger Jarls Väg 3
73451 Kolbäck

Kontakt:
Tel: +46706528991
E-post: vasterasisjaktklubb@...

Se all info