Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning från klubbseglingar på Västeråsfjärden 050212


Då var det dags för KM 2004 och Blackenbucklan 2005 och eftersom det skulle komma in snö på söndagen valde vi att köra båda tävlingarna på en gång. Hade snön inte kommit så hade vi möjligheten att segla KM 2003 och Asköpokalen. Dock kom snön så vi fick nöja oss med lördagens seglingar. Tyvärr saknades flera medlemmar av olika anledningar, någon jobbade borta men de flesta verkar ha tappat suget?

Om själva seglingarna går väl inte att säga så mycket annat än att till första köret hade vi ca 7m/s och väldigt fin is tyvärr gick Alvars mast sönder (mastfoten lossnade från masten) och det tog lite tid innan kör två kunde startas. Anders hade en reservmast som Alvar lånade och fick bra fart på. Anders vann samtliga genomförda kör i den vind som dalade sakta med säkert. Wolfgang slutade tvåa jagad av mig som fick bättre och bättre fart ju mer trimtips jag fick.

Tyvärr seglade jag bort mig i sista köret efter att ha rundat som tvåa och sedan tappade farten helt och slutade sist. Oldtimern Alvar seglar stabilt och bra, Glenn var inte alls nöjd med sin fart men han kommer garanterat igen till nästa tävling. Ove som deltog enbart i Blackenbucklan  tyckte att vi andra seglade för fort och muttrade om det. Efter tre kör tog vi lunch, klubben bjöd på gulaschsoppa och korv vilket uppskattades av kalla seglare. När vi sedan skulle ut igen hade vinden mojnat och kör fyra fick avbrytas då ingen kan segla utan vind.

Till nästa tävling får vi hoppas att fler visar sig på isen. Vi som var där hade mycket kul och väldigt trevligt.

/David Croner, S-1    050216

Uppdaterad: 03 SEP 2010 23:48 Skribent: Thea Andersson

Postadress:
Västerås Isjaktklubb - Issegling
David Croner, Birger Jarls Väg 3
73451 Kolbäck

Kontakt:
Tel: +46706528991
E-post: vasterasisjaktklubb@...

Se all info